Zelf naar een oplossing zoeken

Heb je problemen met een aanvraag of betaling? Ben jij op zoek naar meer informatie over theorie-examens? Wij hebben de meest gestelde vragen alvast ingevuld. Staat jouw vraag er niet tussen? Dan helpen we je graag verder via onze contactmogelijkheden

FAQ, veelgestelde vragen

Antwoorden op veelgestelde vragen vindt u hier. Staat jouw vraag er niet bij? Kijk dan eens naar onze FAQ pagina

Wanneer jij je examen niet hebt kunnen doen is het bij bijzondere omstandigheden mogelijk om het examengeld terug te vragen. Dan moet je binnen 14 dagen na de examendatum jouw aanvraag indienen in Mijn CBR.

  1. Log in op Mijn CBR
  2. Klik op Overige taken
  3. Ga naar Examengeld terugvragen
  4. Volg de stappen
  5. De status van het verzoek vind je in Mijn CBR en je ontvangt updates per e-mail.

Ik heb geen DigiD

Stuur dan het restitutieformulier, samen met een bewijsstuk, binnen 14 dagen naar ons op. Download het formulier.

Wat zijn bijzondere omstandigheden?

  • Medische redenen; stuur een kopie van de dokterverklaring of de ziekenhuisopname mee als bewijsstuk.
  • Overlijden; wanneer het overlijden van 1 van je ouders, schoonouders, partner, kind, broer of zus viel in de periode tussen het overlijden en de begrafenis/crematie. Wanneer het overlijden van je zwager, schoonzus, grootouder of kleinkind op de examendag, begrafenis of crematie viel. Stuur een kopie van de rouwkaart of overlijdensadvertentie mee als bewijsstuk.
  • Gedetacheerd; wanneer je als militair bent opgeroepen voor detachering, dien je een kopie van je oproep of verklaring van je commendant als bewijsstuk mee te sturen.
  • Geboorte; bij de geboorte van je kind op de dag voor het examen of de examendag zelf. Stuur als bewijsstuk, bijv. het geboortekaartje mee.

De vergoeding

Het CBR vergoedt enkel de examenkosten minus de administratiekosten. Heeft de rijschool het examen voor je gereserveerd? Dan ontvangt de rijschoolhouder het bedrag retour.

Vanaf de dag dat jij geslaagd bent voor je CBR theorie-examen, in de categorie auto, motor en bromfiets, is je theorie 1,5 jaar geldig. Bijvoorbeeld: geslaagd op 9 januari 2019 is het theoriecertificaat geldig tot 9 juli 2020.

Als het theorie-examen gereserveerd is kan deze niet meer geannuleerd worden. Ook niet door je rijschool. Je hebt wel de mogelijkheid om het examen 1 keer te verzetten.

Klachten en geschillen

Heeft u een klacht? Laten we er samen uit komen. Vul hier het klachtenformulier in.

Service en contact

Staat jouw vraag niet bij de veelgestelde vragen en kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder. Stel je vraag via een van onderstaande contactmogelijkheden.

Contactformulier

We nemen zo spoedig
mogelijk contact met u op.

Chat met ons

Wij helpen je graag verder
via Whatsapp Messenger

Klantenservice

Dagelijks te bereiken van
8:00 tot 20:00

Snel contact via onderstaand formulier

Misschien staat je antwoord al bij de veelgestelde vragen. Neem anders gerust contact met ons op via een van bovenstaande kanalen of door het invullen van onderstaand formulier. We nemen snel contact met je op.